Grilované jehněčí maso s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 681 mg
  • Vláknina 984.9 mg
  • Vitamín A 984.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme připravenou marinovací směsí.

  • 3

    Kotlety opékáme na grilu 3 minuty z každé strany, během grilování je marinádou několikrát potřeme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo.

Komentáře k receptu