Petrželový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Petržel kořen
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 ks Víno bílé
  • 3 ks Petržel - nať
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 887.9 mg
  • Vláknina 3402.8 mg
  • Vitamín A 3402.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle orestujeme nasekanou šalotku a na kostičky nakrájenou petržel. Přimícháme nasekanou petrželku, zalijeme vývarem a bílým vínem a zvolna provaříme do mírného zhoustnutí.

  • 2

    Ochutíme solí a pepřem a přidáme máslovou omáčku.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k vařeným.

Komentáře k receptu