Petrželový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 887.9 mg
- Vláknina 3402.8 mg
- Vitamín A 3402.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle orestujeme nasekanou šalotku a na kostičky nakrájenou petržel. Přimícháme nasekanou petrželku, zalijeme vývarem a bílým vínem a zvolna provaříme do mírného zhoustnutí.
-
2
Ochutíme solí a pepřem a přidáme máslovou omáčku.
-
3
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k vařeným.