Zapékané plněné tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112.9 mg
- Draslík 863.2 mg
- Vláknina 5828.8 mg
- Vitamín A 5828.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Restujeme ho 5-7 minut. K masu přidáme zakysanou smetanu a omytou, drobně pokrájenou feferonku, promícháme a dochutíme solí.
-
2
Malé tykve omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Tykve zbavíme semínek a vnitřních vláken. Tykve naplníme masovou směsí, posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme na plech, který jsme vytřeli slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-30 minut. Servírujeme je teplé.