Hruškové pyré s hruškovými křížalami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 48

Suroviny

  • 350 g Cukr krupice
  • 500 g Hrušky sušené
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Hrušky
  • 1 polévková lžíce Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.5 mg
  • Vláknina 3812.5 mg
  • Vitamín A 3812.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vroucí vodou zalijeme sušené hrušky (křížaly), alespoň 12 hodin je necháme bobtnat. Křížaly poté vaříme asi 20 minut do měkka ve vodě, ve které se 12 hodin namáčely (je-li třeba, vaříme i déle). Během vaření křížal oloupeme hrušky, jádřince odstraníme, dužinu nakrájíme na větší kousky a společně s nasekaným jalovcem i cukrem přidáme ke křížalám. Vše přivedeme k varu, na středním plameni za občasného promíchávání vaříme asi 15 minut (do změknutí hrušek). Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Uvařenou směs rozmixujeme, nalijeme do ohnivzdorné misky na zapékání nebo pekáčku, na dolní liště trouby pečeme asi 2 hodiny. Ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu