Polévka z kedlubny s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Kedlubna
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 808.3 mg
  • Vláknina 8399.5 mg
  • Vitamín A 8399.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Nať kedluben omyjeme, najemno nakrájíme a dáme stranou. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou šalotku, pak přidáme kedlubny a krátce smažíme. Přilijeme trochu vývaru a na mírném ohni při občasném míchání vaříme, až zelenina změkne. Odložíme 2 lžíce uvařených kedluben stranou.

  • 3

    Zeleninu v hrnci rozmixujeme, přilijeme k ní mléko, dochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, pepřem, solí a promícháme. Pak přisypeme nakrájenou šunku a prohřejeme - už nevaříme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme do ní odložené kousky vařené kedlubny a 1 lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou kedlubnovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu