Smažené krůtí medailonky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 400 g Krůtí prsa
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 1009.1 mg
  • Vláknina 9697.5 mg
  • Vitamín A 9697.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a příčně nakrájíme na proužky. Chřest omyjeme a oloupeme, dřevanté konce odřízneme a nakrájíme ho na slabé plátky.

  • 2

    Krůtí maso rozporcujeme na medailonky, odstraníme blány, mírně naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    Zeleninový vývar smícháme v míse s hořčicí.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce osmažíme z obou stran doměkka. Poté je vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby.

  • 5

    Do výpeku v pánvi nasypeme zeleninu a za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Potom přilijeme vývar s hořčicí, promícháme a ještě krátce povaříme.

  • 6

    Maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu, polijeme omáčkou, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu