Smažené krůtí medailonky s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 1009.1 mg
- Vláknina 9697.5 mg
- Vitamín A 9697.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a příčně nakrájíme na proužky. Chřest omyjeme a oloupeme, dřevanté konce odřízneme a nakrájíme ho na slabé plátky.
-
2
Krůtí maso rozporcujeme na medailonky, odstraníme blány, mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
Zeleninový vývar smícháme v míse s hořčicí.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce osmažíme z obou stran doměkka. Poté je vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby.
-
5
Do výpeku v pánvi nasypeme zeleninu a za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Potom přilijeme vývar s hořčicí, promícháme a ještě krátce povaříme.
-
6
Maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu, polijeme omáčkou, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.