Jablka v krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 8 ks Jablka
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 8 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1545 kcal
  • Sacharidy 344 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 318 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 2039.9 mg
  • Vláknina 60800 mg
  • Vitamín A 60800 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 208.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a opatrně vyndáme střed, škrabkou to jde nejlépe, do každého dáme kousek másla a marmelády.

  • 2

    Zapékací nádobu vymažeme máslem, poklademe jablky, pocukrujeme a zapečeme.

  • 3

    Tuhý sníh z bílků smícháme s cukrem a pokryjeme jím jablka.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu