Rostbíf s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 41 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 856.1 mg
- Vláknina 1726.5 mg
- Vitamín A 1726.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.
-
2
Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.
-
4
Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.
-
5
Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.