Jehněčí steaky se špenátovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Jehněčí kýta
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1221.6 mg
  • Vláknina 12383.5 mg
  • Vitamín A 12383.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.

  • 2

    Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.

  • 3

    V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.

  • 5

    V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.

  • 6

    Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.

Komentáře k receptu