Jehněčí steaky se špenátovým salátem
Suroviny
- 300 g Jehněčí kýta
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 206 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1221.6 mg
- Vláknina 12383.5 mg
- Vitamín A 12383.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát přebereme, omyjeme a necháme v sítu okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slabé proužky.
-
2
Jehněčí steaky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a opepříme.
-
3
V míse smícháme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu, ocet, oregano, tymián a bazalku, dresing dochutíme pepřem a solí.
-
4
V nízkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce prohřejeme mírně osolený špenát. Pak k němu přidáme dresing a promícháme.
-
5
V pánvi rozpálíme zbylý olej, usmažíme na něm z obou stran steaky a pak je osolíme.
-
6
Špenát rozprostřeme na servírovací talíře, položíme na něj usmažené steaky, posypeme nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhanou mrkví a podáváme.