Smažený okoun s dušeným celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 3 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 91.7 mg
- Vláknina 1348.5 mg
- Vitamín A 1348.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla.
-
3
Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit.
-
4
Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme.