Guláš z mořského ďasa s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Mořský ďas
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Vývar rybí
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 1594.4 mg
  • Vláknina 7271.5 mg
  • Vitamín A 7271.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 166.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.

  • 3

    Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu