Guláš z mořského ďasa s paprikou
Suroviny
- 500 g Mořský ďas
- 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 dl Vývar rybí
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 808 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 1594.4 mg
- Vláknina 7271.5 mg
- Vitamín A 7271.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 166.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a nakrájíma na větší kousky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak poprášíme paprikou, zalijeme balsamicovým octem a rybím vývarem, promícháme a pomalu vaříme. Po 10 minutách vaření přisypeme nakrájené papriky a vaříme ještě 5 minut. Potom přidáme kousky ryby, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme.
-
3
Guláš dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí, promícháme a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.