Lívance s medem pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pohanková
  • 2 g Sůl
  • 200 ml Med včelí
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 222 mg
  • Vitamín A 222 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kypřící prášek do pečiva smícháme s pohankovou moukou a do této směsi přimícháváme vodu tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Toto těsto ochutíme špetkou soli a potom z něj usmažíme lívanečky v rozehřátém másle. Ještě horké lívanečky potíráme medem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu