Rozmarýnové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 1 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 1060.2 mg
- Vláknina 13667.8 mg
- Vitamín A 13667.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme, pak je necháme zcela vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a drobné jehličky nasekáme na jemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a brambory na něm za stálého míchání osmažíme dozlatova. K bramborám pak přisypeme rozmarýn, podle chuti přidáme pepř a sůl, promícháme a podáváme.