Smažená krkovička s jemnou hrachovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 450 g Hrášek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1232 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 141.9 mg
  • Draslík 647 mg
  • Vláknina 17034.8 mg
  • Vitamín A 17034.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm nakrájenou cibuli krátce osmažíme, pak přilijeme vývar, přisypeme hrášek a přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 10 minut. Měkký hrášek slijeme a necháme v sítu okapat, potom rozmixujeme se smetanou, opepříme a osolíme.

  • 2

    Vepřovou krkovičku rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, potřeme hořčicí a podle chuti opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, porce masa na něm prudce osmahneme z obou stran a pak pomalu 5 minut z každé strany dosmažíme.

  • 3

    Smaženou krkovičku podáváme s hrachovou kaší.

Komentáře k receptu