Angreštová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 22 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 99 mg
- Vláknina 4300 mg
- Vitamín A 4300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a na mírném ohni zahříváme, až začnou bobule praskat.
-
2
Šťávu můžeme také z ovoce vylisovat a vyvařit na 1/3 množství. Rozdělíme do malých skleniček a při teplotě 80°C sterilujeme v zavařovacím hrnci 25 minut.