Kuřecí řízky s omáčkou z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1020.8 mg
- Vláknina 4985.2 mg
- Vitamín A 4985.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 řízky, omyjeme je, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm 5 minut z každé strany smažíme do zlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
-
3
Na oleji v pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvíli smažíme, přisypeme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme 10 minut, dochutíme bazalkou a majoránkou, případně opepříme a osolíme. Omáčku důkladně promícháme, vložíme do ní usmažené řízky, přikryté necháme chvíli uležet a konečně podáváme.