Telecí řízek na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 625.4 mg
- Vláknina 2489.8 mg
- Vitamín A 2489.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme.
-
2
Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou.
-
4
Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme.