Restovaná játra na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 426.4 mg
- Draslík 384.5 mg
- Vláknina 1217.7 mg
- Vitamín A 1217.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme nadrobno, rozklepnutá vejce chutíme solí. Játra propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme je na menší kousky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, potom přidáme kousky masa, které zasypeme chilli kořením, kmínem a restujeme, než se maso zatáhne. Nakonec do orestované masové směsi přilijeme osolená vejce a restujeme jen tak dlouho, dokud vejce neztuhnou.
-
3
Takto připravená játra podáváme teplá s rýží, bramborami, nebo bramborovými placičkami a zeleninovou oblohou.