Biftek mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 12 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 7.5 mg
- Vláknina 31.8 mg
- Vitamín A 31.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, zbavíme šlach a umeleme. Maso osolíme, opepříme a po částech přiléváme vodu, kterou do masa zašleháme až nám vznikne hladká směs.
-
2
Prkénko namočíme studenou vodou a tvoříme na něm ze směsi placičky o velikosti bifteků, které opečeme na rozehřátém sádle na každé straně cca 3 - 4 minuty. Hotové bifteky přendáme na horkou mísu, sádlo slijeme, přidáme máslo, zalijeme trochou vývaru, necháme přejít varem a hotovou šťávou bifteky přelijeme.