Brambory s bylinkovým kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 857.9 mg
- Vláknina 9134 mg
- Vitamín A 9134 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, dáme stranou a udržujeme teplé.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, hned přimícháme estragon, kerblík, přisypeme kmín, zalijeme vývarem a stálým mícháním přivedeme k varu.
-
3
S připravenou zálivkou zalijeme teplé brambory, podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, porcujeme na talíře a brambory podáváme.