Pečené kuře s hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 dl Hořčice
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1.5 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1091 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 713.7 mg
  • Vláknina 1906.3 mg
  • Vitamín A 1906.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Vnitřek osolíme, opepříme, vymažeme hořčici a vložíme tymián. Vršek potřeme olejem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravené kuře položíme na nízký plech, který vložíme do horké trouby a pečeme 60 minut. Po dobu pečení kuře poléváme vlastní vypečenou šťávou, anebo vodou.

  • 3

    Hotové kuře rozdělíme na 4 porce, které rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu