Rumpsteak - dvojitá roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 33 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 227.4 mg
- Draslík 9.2 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru.
-
2
Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky.