Balkánská pleskavice se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 16 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 138.5 mg
- Draslík 665.2 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nastrouháme najemno. Hovězí maso opepříme, osolíme, důkladně promícháme s nastrouhaným sýrem a vytvoříme z něj placky silné asi 0,5 cm o průměru 10-15 cm.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a placky na něm po obou stranách upečeme dozlatova.
-
3
Podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a šopský salát.