Srbská pleskavica s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 116.3 mg
- Draslík 759.2 mg
- Vláknina 2589.8 mg
- Vitamín A 2589.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso opepříme, osolíme, důkladně promícháme s nakrájenou cibulí a vytvoříme z něj placky silné asi 0,5 cm o průměru 10-15 cm.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a placky na něm po obou stranách upečeme dozlatova.
-
3
Podáváme teplé se smaženými bramborovými hranolkami a šopským salátem.