Zeleninová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 2 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 306.3 mg
- Vláknina 4230.3 mg
- Vitamín A 4230.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriky a salátovou okurku nakrájíme rovněž na kostičky, cibuli nasekáme.
-
2
Zeleninu rozmixujeme s cibulí a česnekem. Přidáme zeleninový vývar, ochutíme solí, pepřem a tabascem. Omáčku vychladíme.
-
3
Je vhodná k rybám, zejména k praženým sardinkám.