Vlažná zelenina s pomerančovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 998.7 mg
- Vláknina 15814.8 mg
- Vitamín A 15814.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl očistíme, nakrájíme na dílky a povaříme 15min ve vodě s plátkem citronu.
-
2
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a vaříme zvlášť rovněž 15minut.
-
3
V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a asi 6min povaříme růžičky brokolice.
-
4
V misce připravíme pomerančový olej, prošleháme 2lžíce pomerančové šťávy s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
-
5
Všechnu zeleninu rozdělíme do misek, ochutíme pomerančovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a podáváme.