Vlažná zelenina s pomerančovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 120 g Brokolice
  • 15 g Mandle
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 998.7 mg
  • Vláknina 15814.8 mg
  • Vitamín A 15814.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme, nakrájíme na dílky a povaříme 15min ve vodě s plátkem citronu.

  • 2

    Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a vaříme zvlášť rovněž 15minut.

  • 3

    V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a asi 6min povaříme růžičky brokolice.

  • 4

    V misce připravíme pomerančový olej, prošleháme 2lžíce pomerančové šťávy s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Všechnu zeleninu rozdělíme do misek, ochutíme pomerančovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu