Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 75 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 55 mg
- Vláknina 325.3 mg
- Vitamín A 325.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.
-
2
Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.
-
3
Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.