Rizoto s pohankou a houbami
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 100 g Pohanka
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 hrnek Houby sušené
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 130 g
- Sodík 1703 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 144 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 1183.5 mg
- Vláknina 27317.3 mg
- Vitamín A 27317.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povaříme s kmínem houby.
-
2
Nakrájenou cibuli, česnek a zeleninu osmahneme na oleji.
-
3
Přidáme kari a osolíme.
-
4
Osmahneme, přisypeme opranou rýži a pohanku a opékáme se zeleninou.
-
5
Přilijeme vývar a povařené houby.
-
6
20 minut vaříme. Poté dochutíme sýrem.