Pečená telecí kapsa s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 150.5 mg
- Draslík 1514.5 mg
- Vláknina 10288.5 mg
- Vitamín A 10288.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mase vyřízneme ostrým nožem kapsu.
-
2
Špenát spaříme ve vroucí vodě a nasekáme nahrubo, přidáme na kostičky nakrájené datle, bílek, piniové oříšky a promícháme. Kapsu v mase osolíme a naplníme směsí. Zašijeme jehlou a kuchyňskou nití.
-
3
Troubu předehřejeme na 200C.
-
4
V širokém pekáči rozpálíme polovinu oleje a maso ze všech stran orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme na dílky nakrájené brambory, ochutíme solí, zbylým olejem a pečeme 50-60minut.
-
5
Poté kapsu nakrájíme na plátky, podáváme s brambory a vypečenou šťávou.