Vepřový mozek s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 1998.9 mg
- Draslík 321.5 mg
- Vláknina 482 mg
- Vitamín A 482 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a za pozvolného míchání podusíme.
-
3
Nakonec přidáme vejce a za stálého promíchávání necháme zhoustnout.
-
4
Mozek s vejci ihned podáváme.