Plněné dýně - patisony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr balkánský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Patison
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Česnekové máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 215.5 mg
  • Vláknina 2572.3 mg
  • Vitamín A 2572.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem.

  • 2

    Očistíme česnek, drobně ho posekáme. Omyjeme malou chilli papričku, rozpůlíme ji a nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Do mísy dáme všechny připravené ingredience, které promícháme se smetanou, podle chuti solí a pepřem. Směs nalijeme do připravených patisonů, opatrně je položíme na plech a pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 30 minut.

  • 4

    Plněné patisony podáváme horké.

Komentáře k receptu