Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 26 g
- Sodík 778 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 595 mg
- Draslík 812.3 mg
- Vláknina 9768.3 mg
- Vitamín A 9768.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra odblaníme, umyjeme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku a přimícháme připravená játra, která restujeme tak dlouho, aby dostala hnědou barvu. Vmícháme nakrájená rajčata, přidáme rýži, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zamícháme.
-
2
Hrnec vložíme do nahřáté trouby na 20 minut, aby se uvařila rýže doměkka. Před dokončením dušení rýže do hrnce přidáme nakrájené datle, nasekanou petrželovou nať, zamícháme a vrátíme zpátky do trouby. Hotové jídlo dělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.