Pečené ryby - Psari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1599 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1607 mg
- Bílkoviny 295 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 1005 mg
- Draslík 6029.3 mg
- Vláknina 18075 mg
- Vitamín A 18075 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva kusy ryby očistíme, vykucháme, pod studenou tekoucí vodou důkladně umyjeme. Kůži nařízneme šikmými řezy, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vymačkanou citrónovou šťávou z 1 ks citrónu.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme na kousky nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme nakrájená rajčata, zalijeme vínem, podle chuti osolíme a opepříme a zeleninu opékáme 3 minuty.
-
3
Připravené ryby položíme do středu plechu, po okrajích rozložíme směs, vše pokapeme olejem a v předehřáté troubě za občasného polévání pečeme přibližně 40 minut.
-
4
Upečené ryby rozdělíme na oválné mělké mísy, přidáme připravenou zeleninovou omáčku, půlku citrónu a podáváme. Každou porci posypeme oreganem.