Kalamáry s citronem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 29 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 245 mg
- Draslík 573.9 mg
- Vláknina 11467.2 mg
- Vitamín A 11467.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři citrony omyjeme, vcelku je zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 200°C. Ještě za tepla jim odstraníme pecky, dáme do mixéru a spolu s olivovým olejem našleháme dohladka. Směs poté přecedíme a dáme stranou.
-
2
Očištěné a omyté kalamáry nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme dle chuti a zprudka opečeme na pánvi.
-
3
Do misky prolisujeme česnek, přidáme nahrubo nasekanou petrželku a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, zalijeme citronovou šťávou a pořádně zamícháme.
-
4
Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na něm oříšky. Kalamáry poté rozložíme na talíř, posypeme oříšky a zalijeme první česnekovou směsí a následně citronovým pyré.