Kalamáry s citronem a česnekem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 70 g Cukr krupice
  • 400 g Kalamáry
  • 50 g Oříšky piniové
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 245 mg
  • Draslík 573.9 mg
  • Vláknina 11467.2 mg
  • Vitamín A 11467.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři citrony omyjeme, vcelku je zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 200°C. Ještě za tepla jim odstraníme pecky, dáme do mixéru a spolu s olivovým olejem našleháme dohladka. Směs poté přecedíme a dáme stranou.

  • 2

    Očištěné a omyté kalamáry nakrájíme na tenké proužky, osolíme a opepříme dle chuti a zprudka opečeme na pánvi.

  • 3

    Do misky prolisujeme česnek, přidáme nahrubo nasekanou petrželku a nastrouháme citronovou kůru. Vše promícháme, zalijeme citronovou šťávou a pořádně zamícháme.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme máslo a opražíme na něm oříšky. Kalamáry poté rozložíme na talíř, posypeme oříšky a zalijeme první česnekovou směsí a následně citronovým pyré.

Komentáře k receptu