Lesní ovoce s citronovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 15 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 217 mg
- Draslík 163.2 mg
- Vláknina 16700 mg
- Vitamín A 16700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Do hrnce nasypeme 100g cukru a pomalu rozpouštíme, dokud nevznikne karamel. Do hrnce přidáme víno, ovoce a vaříme, dokud se víno téměr neodpaří.
-
2
Stranou si oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s 20 g cukru a umícháme do hladka. Přidáme šťávů z citronu a nadrobno nasekanou citronovou kůru.
-
3
Bílky ušleháme do sněhu, přidáme zbytek cukru, citronovou šťávu s kůrou z druhého citronu a smetanu. Bílky smícháme se žloutky a šleháme tak dlouhou, dokud směs neztuhne, poté ji dáme do malých forem a necháme zatuhnout v ledničce.
-
4
Ovoce rozložíme na talíř a přidáme obsah formiček. Na ozdobu použijeme větvičku levandule.