Vepřová játra na roštu (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1253 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 303.2 mg
- Draslík 274.5 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra očistíme, opláchneme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, plátky mírně naklepeme, opepříme a po obou stranách rychle opečeme - nejlépe na oleji.
-
2
Játra osolíme a na talíři přelijeme vlastním výpekem.
-
3
Ihned podáváme.