Vepřové maso s houbami po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 150 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 172.9 mg
  • Draslík 1333.6 mg
  • Vláknina 17782.5 mg
  • Vitamín A 17782.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.

  • 3

    Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.

  • 4

    Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.

  • 5

    V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.

Komentáře k receptu