Vepřové maso s houbami po čínsku
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
- 150 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 26 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 172.9 mg
- Draslík 1333.6 mg
- Vláknina 17782.5 mg
- Vitamín A 17782.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
-
2
V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
-
3
Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.
-
4
Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.
-
5
V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.