Vepřové maso s lilkem vařeným v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 868.7 mg
- Vláknina 17472.5 mg
- Vitamín A 17472.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky, které naskládáme na talíř tak, aby se co nejméně překrývaly. Do velkého hrnce s vodou dáme napařovací vložku, na ni položíme talíř s nakrájeným lilkem. Vodu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a lilky vaříme v páře přibližně 20 minut.
-
2
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené kousky masa. Když maso zbělá, přidáme za stálého míchání kmín, sůl, Vegetu, sójovou omáčku, olej, vše ještě zalijeme Solamylem, rozmíchaným ve vodě. Směs stále mícháme, dokud nezhoustne, potom pánev odstavíme.
-
4
Uvařené lilky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou s masem, nahoru dáme prolisovaný česnek a podáváme.