Vepřové maso s lilkem po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 500.7 mg
- Vláknina 8788.8 mg
- Vitamín A 8788.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
-
2
V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.
-
3
Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.
-
4
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.
-
5
V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.