Pálivé vepřové maso s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 63 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 25.1 mg
- Draslík 452.4 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 22.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme čínský pálivý olej: v malé pánvi zahřejeme na přibližně 70 stupňů slunečnicový olej, do něj přidáme pálivou papriku. Promícháme, pánev odstavíme, nakloníme a když paprika klesne, přelijeme zbarvený ochucený olej do sklenice.
-
2
Připravíme si také maso a pórek: maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. Pórek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na silnější kolečka.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme zbytek oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti přidáme čínský pálivý olej, znovu jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.