Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku
Suroviny
- 50 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Petržel kořen
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 364 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 1625.5 mg
- Vláknina 28305 mg
- Vitamín A 28305 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 209.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na delší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky.
-
2
V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, do směsi přidáme maso, promícháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka smažíme přibližně 2 minuty. Když zbělá, přidáme připravenou zeleninu a za stálého míchání smažíme dalších 5 - 8 minut. Na závěr přisypeme kmín, zázvor, Vegetu, osolíme a dochutíme octem. Směs důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.