Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 364 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 1625.5 mg
  • Vláknina 28305 mg
  • Vitamín A 28305 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 209.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na delší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, do směsi přidáme maso, promícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka smažíme přibližně 2 minuty. Když zbělá, přidáme připravenou zeleninu a za stálého míchání smažíme dalších 5 - 8 minut. Na závěr přisypeme kmín, zázvor, Vegetu, osolíme a dochutíme octem. Směs důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu