Vepřové maso s květákem po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 1751.6 mg
- Vláknina 20525 mg
- Vitamín A 20525 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
2
V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme pokrájené maso a promícháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme růžičky květáku, ihned je osolíme, aby pustily vodu a rychleji změkly. Květák za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, poté pánev odstavíme.
-
4
Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm zprudka osmahneme maso, obalené v Solamylové směsi. Smažíme přibližně 2 minuty, až zbělá, přidáme sójovou omáčku, kmín, papriku a sůl. Nakonec přisypeme osmahnutý květák, dochutíme octem, důkladně promícháme a ihned podáváme.