Rizoto s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže Arborio
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 907 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1291 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 870.1 mg
  • Vláknina 7282.3 mg
  • Vitamín A 7282.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě třetiny množství másla rozpustíme v kastrolu a přihodíme na něj na menší kousky nasekané hříbky. Přidáme nasekaný česnek, šalotku a chilli papričku. Šalotka by neměla v žádném případě zhnědnout. Přisypeme rýži a necháme orestovat. Zalijeme bílým vínem, to necháme odvařit úplně až na tuk. Vlijeme zeleninový vývar, aby jeho hladina sahala asi půl centimetru nad rýži a mícháme. Když se vývar odvaří, vlijeme další dokud není rýže zcela hotová. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní parmezán, který jsme si předtím nastrouhali na jemném struhadle. Osolíme, opepříme, vložíme zbytek másla, nasekanou nať petrželky a zamícháme. Ponecháme ještě 2 minuty odstát.

Komentáře k receptu