Pečená krkovička s kaparovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 45 g
- Sodík 19589 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 2151.2 mg
- Vláknina 3664.8 mg
- Vitamín A 3664.8 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme základ na omáčku. Nastrouháme citronovou kůru a přidáme ji k očištěným sardinkám. Pokapeme olejem, přidáme hodně soli a necháme 6 hodin odležet.
-
2
Maso naporcujeme na plátky, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji lehce opečeme. Šalotku nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme maso a pečeme 2 hodiny na 150 stupňů Celsia.
-
3
Šťávu z masa zcedíme, přidáme k ní rozehřáté máslo a nastrouhané kapary. Maso nakrájíme na kostičky a přelijeme kaparovou omáčkou. Sardinky vyjmeme z marinády a pořádně je opláchneme od soli. Dáme na talíř k masu, přidáme hrášek na ozdobu a podáváme.