Artyčoky s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 679.3 mg
- Vláknina 18282.3 mg
- Vitamín A 18282.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.
-
2
Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.