Ruská rybí polévka
Suroviny
- 600 g Candát obecný
- 250 g Brambory
- 70 g Mrkev kořen
- 50 g Celer bulvový
- 70 g Petržel kořen
- 70 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 44 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 351.3 mg
- Vláknina 5393.9 mg
- Vitamín A 5393.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta očistíme, nafiletujeme a nakrájíme na širší nudle. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky, syrové, oloupané brambory nakrájíme na silnější nudle, kopr jemně nasekáme.
-
2
Na másle zpěníme cibuli se zeleninou, zalijeme vodou, přidáme brambory, sůl, koření a na mírném plameni vaříme, až jsou brambory téměř měkké. Do polévky vložíme porce ryby a dovaříme.
-
3
Podáváme s koprem a citronovou šťávou.