Ruská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 250 g Brambory
  • 70 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 70 g Petržel kořen
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 351.3 mg
  • Vláknina 5393.9 mg
  • Vitamín A 5393.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta očistíme, nafiletujeme a nakrájíme na širší nudle. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky, syrové, oloupané brambory nakrájíme na silnější nudle, kopr jemně nasekáme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli se zeleninou, zalijeme vodou, přidáme brambory, sůl, koření a na mírném plameni vaříme, až jsou brambory téměř měkké. Do polévky vložíme porce ryby a dovaříme.

  • 3

    Podáváme s koprem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu