Kuřecí prsa se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 100 ml Olej slunečnicový
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Povidla švestková
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 35 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 760.1 mg
- Vláknina 250 mg
- Vitamín A 250 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a naklepeme.
-
2
V misce promícháme prolisovaný česnek, špetku soli, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou marinádou kuřecí prsa důkladně potřeme. Maso vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a na mírnějším ohni kuřecí prsa z obou stran důkladně opečeme. Pečeme asi 10 minut z každé strany.
-
4
V kastrůlku zahřejeme švestková povidla, přimícháme ocet, pepř, prolisovaný česnek a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
-
5
Kuřecí prsa servírujeme na připravené talíře a poléváme švestkovou omáčkou.