Rizoto se sépiemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 5 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 740.3 mg
- Vláknina 3027.2 mg
- Vitamín A 3027.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme rýži v osolené vodě.
-
2
Mezitím nakrájíme chapadélka sépií nahrubo a těla na kroužky. Vložíme do kastrolu spolu s nakrájenými šalotkami, podlijeme vínem, olivovým olejem, přidáme lístky petrželky, přiklopíme a na mírném ohni cca 10min podusíme. Nakonec ochutíme solí.
-
3
Rýži slijeme, promícháme se sépiemi, posypeme čerstvě umletým pepřem a ihned podáváme.