Rizoto se sépiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Sépie
  • 320 g Rýže loupaná
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 740.3 mg
  • Vláknina 3027.2 mg
  • Vitamín A 3027.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme rýži v osolené vodě.

  • 2

    Mezitím nakrájíme chapadélka sépií nahrubo a těla na kroužky. Vložíme do kastrolu spolu s nakrájenými šalotkami, podlijeme vínem, olivovým olejem, přidáme lístky petrželky, přiklopíme a na mírném ohni cca 10min podusíme. Nakonec ochutíme solí.

  • 3

    Rýži slijeme, promícháme se sépiemi, posypeme čerstvě umletým pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu