Vepřová kýta pečená v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 123 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 1335.9 mg
- Vláknina 9757.1 mg
- Vitamín A 9757.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla.
-
2
Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut.
-
3
Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou.