Meruňkový džem z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 431.8 mg
- Vláknina 6666.7 mg
- Vitamín A 6666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme, nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme nakrájené meruňky, přidáme směs cukru, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
-
3
Zavařovací sklenice vypláchneme, rozložíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem dáme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme, necháme zcela vychladnout.